Lokacija

There are no translations available.

Mestna občina Maribor

Mesto Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji. Je gospodarsko, univerzitetno, kulturno, športno in sejemsko središče severovzhodnega dela države. Leži v srcu srednje Evrope, na sečišču pomembnih prometnih poti iz srednje v jugovzhodno Evropo ter iz zahodne Evrope v Panonsko nižino. Leži ob reki Dravi, na stiku petih različnih pokrajinskih enot: prometno in energetsko pomembne Dravske doline, živinorejskega in turističnega Pohorja, gozdnatega in kmetijskega Kozjaka, vinogradniških in sadjarskih Slovenskih goric ter poljedelskega Dravskega polja. Mestu je ta lega odmerjala precejšnjo vlogo že v preteklosti, odmerja mu jo danes in mu jo bo bržčas še bolj v prihodnosti.

Danes je Maribor je mesto z univerzo, sedežem škofije, razvito kulturno središče z gledališčem, opero in baletom, številnimi galerijami, muzeji, koncertnimi in kongresnimi dvoranami, trgovino, mednarodnim letališčem, znamenitim parkom, športno rekreativnimi objekti itd. (VIR)

Dostop do Maribora je mogoč s pomočjo vlaka, avtobusa, avta ali letala. Kako?

Fakulteta za Gradbeništvo se nahaja v centru mesta na naslovu Smetanova 17. Prostori falultete se nahajajo v zgradbi imenovani Tehnične fakultete, ki jo deli še s tremi drugimi fakultetami, to so Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Za lažji dostop do fakultete pa vam je na voljo priročen zemljevid:

 

  (Vir: Najdi.si in Geopedia.si)